Feladatok | Díjazottak | Előző év | Következő év

Kaposvár • 1997
6. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny


"Legbüszkébb arra vagyok, hogy nem egy tanítványomról
 elmondhatom, többre képes, nagyobbat alkot (máris vagy
 majd), mint én magam.
"
Császár Ákos
A 6. Nemzetközi Magyar Matematika Versenynek a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium volt a házigazdája. A rendezvény szervezésének irányítását Kubatov Antal matematikatanár vállalta magára.

Kaposvár Somogy megye székhelye. Első okleveles adat 1009-ben a pécsi püspökség alapítólevelében fordul elő.Várát már a XIV. században említik okiratok. 1555-ben a várat elfoglalták a törökök, és 1686-ig egyik fontos erősségük volt. A XVIII. században a mezőváros az Eszterházyak kezére került.

Városháza A rendezvényt 1997. április 2-a és április 6-a között rendezték. A megnyitón, a Táncsics Mihály Gimnázium aulájában a verseny szervezője mellett Mihályfalvi László igazgató és Osváth Ferenc alpolgármester üdvözölte a jelenlevőket. Ezután került sor Moussong Gábor (ELTE TTK Geometria Tanszék) előadására. A versenyre Délvidékről 21, Erdélyből 58, Felvidékről 36, Kárpátaljáról 17, Magyarországról 83 diák érkezett.

Csiky Gergely Színház Rippl-Rónai József lakóháza. Az ötnapos programot színesítette a városnézés (melyet a város főépítésze vezetett), a színházi előadás, a Somogyi Táncegyüttes bemutatója, táncház és egy egésznapos kirándulás. A kirándulás érintette többek között Rippl-Rónai József lakóházát, Somogyvámost, Niklát illetve Keszthelyt, Szigligetet és Tihanyt.